به گزارش یزدفردا: یکصد دورازدهمین نشست علنی شورای اسلامی شهر کرمان با حضور اعضای شورای اسلامی شهر و شهردار کرمان در حالی برگزار شد که این مسئولان معتقد بودند سرمایه گذاری شهرداری بخشی از مشکل رکود مسکن این شهر را رفع می کند.
عضو شورای اسلامی شهر کرمان و رییس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایه گذاری گفت: امسال ۲ پروژه مسکن در کمیسیون سرمایه گذاری شورای شهر کرمان به مراحل عقد قرارداد رسید که یکی در محدوده بلوار حمزه و دیگر در زمین تبریزچی واقع در انتهای خیابان امام جمعه است که آورده شهرداری در حوزه مسکن و پروانه این پروژه ها حدود چهار هزار میلیارد ریال برآورد می شود.
حسین چناریان با بیان اینکه تکلیف سرمایه گذاری را امسال انجام دادیم که برای نخستین دوره اتفاق افتاد افزود: سهم سرمایه گذاری شهرداری طی ۶ ماهه نخست سال جاری در این پروژه محقق شده است.
وی ادامه داد: در برآورد سهم شهرداری با سرمایه گذاری مذاکره کردیم که ۲ درصد به سهم شهرداری از میزان توافق اولیه اضافه شد.
این عضو شورای اسلامی شهر کرمان با بیان اینکه کل پروژه ۲۸ هزار متر است اظهار داشت: در مجموع شهرداری سهمی به میزان ۳۸ درصد را در این پروژه توافق کرده که صورت جلسه شد و در مجموع اقدامات فرایند کار و مشارکت سرمایه گذار و شهرداری در این پروژه ها خوب ارزیابی شده است.
وی بیان کرد: کارشناسان خبره حوزه حقوقی و ساختمان باید در حوزه ضمانت اجرایی و تنظیم مفاد قرارداد حضور داشته باشند تا در مفاد قرارداد دچار مشکل نشویم. دقت در مسائل فنی و تغییرات و نرخ تورم باید دقیق محاسبه شود، ضمن آنکه کارشناسان باید در جلسات تخصصی حضور داشته باشند.
چناریان یادآور شد: بازار ساخت و ساز راکد شده و حرکت خوب شهرداری در این پروژه می تواند کمک خوبی به این حوزه شهر کرمان کند.
سرویس مدارس بدون همکاری آموزش و پرورش سامان نمییابد
عضو شورای اسلامی شهر کرمان در خصوص عقد تفاهم نامه شهرداری و آموزش و پرورش نیز گفت: سرویس مدارس امسال با چالش جدی روبرو شده و چالش هایی را برای خانواده ها ایجاد کرد که این مشکلات هنوز هم ادامه دارد و نیازمند پیگیری مجدانه شهرداری است.
منصور ایرانمنش با بیان اینکه در خصوص سرویس مدارس امسال سه جلسه گذاشتیم افزود: امسال آیین نامه عوض و دیر ابلاغ شد و وظیفه سرویس دهی مدارس به شهرداری محول شده اما آموزش و پرورش با تصمیمات استانداری می تواند فعالیت خود را در این حوزه ادامه دهد.
وی ابراز داشت: امسال هم بسیاری استان ها کار ساماندهی سرویس مدارس را به روال سالهای قبل انجام می دهند اما در کرمان همکاری خوبی بین شهرداری کرمان و آموزش و پرورش صورت نگرفت و چالش ایجاد شد.
ایرانمنش بیان کرد: مدرسهها باید ضمن انجام همکاری قبل با یک تعدیل وظایفی در این حوزه همکاری کند و اگر حضور مدارس در ساماندهی سرویس مدارس پررنگ نباشد، کار به سامان نمی رسد و این خلاها نیز بایستی در تفاهم نامه فرهنگی شهرداری با آموزش و پرورش لحاظ شود.
علیرضا نادری رییس شورای اسلامی شهر کرمان نیز در این زمینه گفت: تفاهم نامه ای بین سازمان فرهنگی شهرداری و معاونت آموزش و پرورش کرمان برای انجام امور فرهنگی مربوط به دانش آموزان تنظیم می شود که بندهای کلی دست طرفین را برای انجام ریز اقدامات باز گذاشته است اما ابتدا باید بررسی شود که انجام این امور در شهر کرمان بار مالی دارد یا خیر؟
چناریان عضو دیگر شورای اسلامی شهر کرمان نیز در این رابطه گفت: تفاهم نامه سازمان فرهنگی شهرداری کرمان با آموزش و پرورش برای ما اولویت دارد زیرا همکاری با جامعه دانش آموزی در حوزه فرهنگ شهروندی ضروری است و هرچه در این حوزه هزینه کنیم از آسیب های اجتماعی کاسته می شود.
معاون فرهنگی شهردار نیز در خصوص موارد مطرح شده عنوان کرد: ما با عقد این تفاهم نامه در مقابل دغدغه های دانش آموزان احساس وظیفه کردیم البته پیش از آن هم با آموزش و پرورش همکاری داشتیم.
شیخ شعاعی ادامه داد: خواستیم که این کار در راستای ارتقای فعالیت ها شکل رسمی تری به خود بگیرد و بروز و ظهور داشته باشد و آن را تبدیل به مدلی کنیم که در شهرهای دیگر قابل بهره برداری باشد این در حالیست که تفاهم نامه با آموزش و پرورش بار مالی به ما اضافه نمی کند.
احیای نان کرمان با برگزاری جشنواره ملی
چناریان عضو شورای اسلامی شهر کرمان در خصوص برگزاری جشنواره نان، گفت: کیفیت آرد و نان و نانوایی ها به یک معضل در این شهر تبدیل شده است و برای تغییر سطح کیفیت به این حوزه ورود کردیم که اقدامی ارزشمند بود.
وی افزود: بحث جشنواره نان را به شهرداری آوردیم که در این حوزه حساسیتی ایجاد شد و حتی رییس شورای شهر به بازرسان پاسخگو بودند و این بحث در کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری نیز مطرح شد، گاهی زحماتی کشیده می شود اما جوانب آن را خوب بررسی نمی کنیم و حواشی پیش می آید.
چناریان بیان کرد: فعالیت شهرداری در حوزه نانوایی کار ارزشمندی است که گروهی با سابقه جهادی و ۲۰ سال فعالیت در حوزه کیفیت نان، کار در این حوزه را برعهده گرفتند و اقدامات شهرداری در این حوزه جای قدردانی دارد اما حساسیتی روی آن ایجاد شده است.
عبدالرضا شیخ شعاعی معاون فرهنگی شهردار کرمان در این خصوص نیز گفت: برای تهیه نان باکیفیت و سنتی کرمان در ابتدا وضعیت پارک مادر و شهید باهنر کرمان را بررسی کردیم اما برای این کار دسترسی به گاز و آب و فضای گسترده می خواستیم.
وی ادامه داد: نباید شهرداری را مسئول آسفالت و جدول بدانیم و بخشی از بلایی که بر سر فالوده کرمانی و یزدی افتاد، متوجه شهرداری است لذا فارغ از احیای نان سنتی و محلی بحث برندسازی را در جشنواره نان پیگیری می کنیم.
شیخ شعاعی با بیان اینکه شهر کرمان دارای نان سنتی است و ما برای هویت سازی آن وظیفه داریم گفت: پس از تحقیقات ۳۵ نوع نان در استان کرمان شناسایی کردیم که این نان ها هویت ساز هستند لذا به مقوله نان ورود کردیم.
نامگذاری بخشی از بلوار پیروزی کرمان به نام شهید هاشمی نژاد
سیدمحمد موسوی عضو شورای شهر کرمان نیز با بیان اینکه پارکی در بلوار قدس به نام شهدای شهرداری نام گذاری شده است گفت: تصمیم بر این شد با ورود المان های شهدا در محدوده شهرداری، این قطعه به همین نام، نامگذاری شود.
محمدرضا کمساری عضو دیگر شورای اسلامی شهر کرمان هم عنوان کرد: در ابتدا بنا بود که بلوار امام رضا (ع) در محدوده محله الهیه به نام شهید هاشمی نام گذاری شود که در این زمینه آن تحلیل وجود داشت که ۲ بلوار به نام امام رضا (ع) در شهر کرمان داریم و در مسائل پستی به مشکل برخورد می کردیم که مقرر شد نام یکی از آنها تغییر کند.
وی ادامه داد: خانواده شهید هاشمی نژاد با تغییر نام بلوار امام رضا (ع) به نام این شهید مخالفت کردند و خواستار نام گذاری خیابانی دیگر به نام این شهید شدند که این پیشنهاد به کمیسیون فرهنگی شورای شهر کرمان وارد و مطرح شد که بلوار پیروزی از این چهار راه تا ابتدای خیابان ادیب مقابل مسجد قائم که (خود شهید از خادمان این مسجد بوده) به نام شهید نام گذاری شود و المان ایشان نیز در همین محدوده نصب شود.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 22,ژانویه,2025